Kamperbinnenpoort 1, 3811 AL, Amersfoort
033-4657428
wwamersfoort@planet.nl

Aanbiedingen

De eerlijke cadeauwinkel

Wereldwinkel, Fairtrade.

Wil je op de hoogte blijven? Meldt je dan hier aan voor de mailinglijst en ontvang elke maand onze leuke aanbiedingen!

..

MAANDAANBIEDING SEPTEMBER: Only Natural kussens

Only Natural kussens om elke dag weer van te genieten! Niet alleen omdat ze zo mooi zijn en ze lekker aanvoelen maar ook omdat ze zo’n mooi verhaal hebben!

Only Natural kussens zijn uniek en handgemaakt in India waarbij het welzijn van mens en milieu een belangrijk uitgangspunt is. 

De korting is deze hele maand september geldig, wees er wel snel bij want op=op!

Materialen van Only Natural

Voor de kussens en andere stoffen producten van Only Natural wordt katoen uit India gebruikt. Katoen is een natuurlijke, zachte vezel die groeit uit de zaden van de katoenplant. Fluweel is ook een bewerkt katoen.
Het katoendraad wordt verwerkt tot stof. Katoenplanten hebben veel zon en warmte nodig. Ze hebben ook veel water nodig. Katoenplanten groeien vooral in tropische en sub-tropische landen. De katoenboeren krijgen van Only Natural altijd een minimum prijs voor hun katoen. Ook als de wereldprijs lager ligt. Als de prijs hoger ligt dan krijgt de boer gewoon de prijs die iedereen ervoor krijgt. Voor de producten van Only Natural worden ook reststoffen uit de mode-industrie (upcyclen) gebruikt.

Achtergond van Only Natural

Ciska Jansen en George Oud, eigenaren van Only Natural, zijn gestart met het bedrijf na een reis naar India. Ze waren op zoek naar mooi papier om gedichten op te drukken en zijn in 1983 begonnen om op kleine schaal te importeren. In de loop der jaren hebben zij met hun producenten in India een duurzame relatie opgebouwd. Zij zien toe op een eerlijke beloning voor de werknemers en goede arbeidsomstandigheden. Hun uitgangspunt is dat de kinderen in India naar school gaan en dat er geen kinderuitbuiting plaats vindt in de fabrieken waar zij mee samenwerken. Zij maken geen gebruik van tussenpersonen maar werken rechtstreeks met de producenten van de producten. Zij hechten veel waarde aan een persoonlijk contact met onze leveranciers.